Commissies

LABor heeft een aantal commissies die voor de studievereniging activiteiten organiseren of leiden. Dit zijn de Excursiedagencommissie, Academiedagencommissie, Gastcollegecommissie en de Activiteitencommissie.
Elke commissie bestaat commissievoorzitter aangesteld door het bestuur, deze kiest zijn eigen commissieleden.

Academiedagencommissie: Melissa van Klaveren
Excursiedagencommissie: Emma Roetgerink
Gastcollegecommissie: Luuk Montizaan
Activiteitencommissie: Rens Keppels

Academiedagencommissie
De Academiedagencommissie gaat over de eerste week van het schooljaar; het rondleiden van de nieuwe eerstejaars door het gebouw, verzorgen de kennismaking met de SLB’er en maken ze wegwijs binnen de vele ict systemen die Saxion rijk is. Ook zorgen ze voor het opbouwen van banden tussen studenten onderling en tussen de studenten en docenten, door middel van gezellige activiteiten met o.a. een ‘ik hou van Holland spel’.

Excursiedagencommissie
De Excursiedagencommissie gaat over de Excursiedagen, een jaarlijks 3-daags evenement naar een stad in het land. De Excursiedagen vinden plaats in het midden van het schooljaar, rond februari. De bezochte steden zijn: Maastricht, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Er wordt overnacht een hostel (Stayokay). Hierbij gaan de studenten overdag langs verschillende bedrijven/instellingen die betrekking hebben op ons toekomstige werkveld en ’s avonds wordt er gezamenlijk gegeten en een drankje gedaan.

“Eén grote mengelmoes van de verschillende jaarlagen en de docenten.”
-Tim Kelder, 3e jaars Chemie, oud-voorzitter Excursiedagencommissie

Gezien het gemiddelde deelname percentage van >70% kan er gezegd worden dat het een druk bezochte excursie is welke elk jaar ook zeker zeer gezellig is!

Gastcollegecommissie
De Gastcollegecommissie regelen twee keer per jaar gastcolleges voor de beide opleidingen en voor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek een gastcollege ethiek. Hierbij regelen ze gastsprekers uit de verschillende hoeken van het werkveld.

Voor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek betekent dit diagnostiek of research. Voor Chemie betekent dit organisch of analytisch. Ook wordt er aandacht geschonken aan de specialisaties binnen de algemene categorieën, zoals bijvoorbeeld commerciële laboratoriumtechniek.

Activiteitencommissie
De activiteitencommissie zorgt voor de verschillende activiteiten gedurende het jaar. Denk hierbij aan borrels in de vakanties, een kerstborrel voor de academie, maar ook andere activiteiten zoals bijvoorbeeld een tapcursus, bowlingavond, bierproeverij, spelletjesavond en een whiskyproeverij. Deze activiteiten zijn alleen toegankelijk voor leden.